Επτά (7) συμβουλές για να διατηρήσετε τα ψαράκια του ενυδρείου σας υγιή

  1. Τοποθετήστε τη σφραγισμένη τσάντα ψαριών μέσα στο ενυδρείο σας για τουλάχιστον 15 λεπτά αλλά όχι περισσότερο από μία ώρα για να επιτρέψετε τον εγκλιματισμό της θερμοκρασίας. Ανοίξτε την τσάντα και προσθέστε αργά ένα τέταρτο φλιτζάνι νερό από το ενυδρείο σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθήκης ενός τέταρτου φλιτζανιού νερού κάθε πέντε λεπτά έως ότου γεμίσει ο σάκος. Αυτό φέρνει τη θερμοκρασία και τη χημεία μαζί αργά, γεγονός που επιτρέπει στα ψάρια να εγκλιματιστούν στο νέο υδάτινο σπίτι τους χωρίς να συγκλονιστούν από ξαφνικές αλλαγές. Αφαιρέστε την τσάντα από το ενυδρείο και σιγά-σιγά ρίξτε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό χωρίς να βλάψετε τυχον άλλα ψαράκια του ενυδρείου σας. Χαμηλώστε την τσάντα στο ενυδρείο και αφήστε τα ψάρια σας να κολυμπήσουν στο νέο τους σπίτι.
  2. Χρειάζεται αρκετός χώρος για κάθε ψαράκι του ενυδρείου σαςΟ υπερπληθυσμός μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο νερό ή υπερβολικά απόβλητα, τα οποία φράζουν το φίλτρο και υποβαθμίζουν το νερό του ενυδρείου σας. Επιπλέον, πάρα πολλά ψάρια σε μικρούς χώρους μπορεί να προκαλέσουν θανάτους. Ελέγξτε μαζί μας για ενυδρείο σωστού μεγέθους για τα ψάρια σας.
  3. Το νερό της βρύσης έρχεται με αμέτρητες ιδιότητες που πρέπει να εξισορροπηθούν σε ένα ενυδρείο για να υποστηρίξουν την υδρόβια ζωή. Για να ρυθμίσετε το νερό σωστά, χρησιμοποιήστε ένα συμπλήρωμα αποχλωρίωσης που διατίθεται στο κατάστημα μας..
  4. Διατηρήστε τα κατάλληλα επίπεδα pH. Το pH μετρά την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του νερού του ενυδρείου. Αγοράστε ένα τεστ δοκιμής pH και χρησιμοποιήστε το για να ελέγξετε το επίπεδο του pH. ΟΙ σωστές τιμές πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 6,6 και 7,8 ανάλογα με το είδος. Εάν θέλετε ένα υγιεινό ενυδρείο, φροντίστε να ελέγχετε τακτικά για τυχόν διακυμάνσεις των επιπέδων του pH.
  5. Αντικαταστήστε το νερό ενυδρείου. Συνιστάται να αλλάξετε το 25% του νερού του ενυδρείου σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα.. Διατηρώντας το νερό καθαρό και διατηρώντας σταθερές παραμέτρους νερού βοηθάει στην προώθηση υγιών και ισχυρών ψαριών.
  6. Διατηρήστε επαρκή θερμοκρασία νερού. Οι μεταβολές της θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στα ψάρια ενυδρείων. Μην τοποθετείτε το ενυδρείο δίπλα σε παράθυρο με πολλή ηλιοφάνεια ή δίπλα στα στόμια θέρμανσης ή κλιματισμού, καθώς οι δραστικές αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να κάνουν τα ψάρια σας άρρωστα ή ακόμα και να τα σκοτώσουν. Για Τα τροπικά ψάρια γλυκού νερού θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν υδρόβιο θερμαντήρα για το ενυδρείο σας.
  7. Καθαρίστε τις πλευρές του ενυδρείου γιατι καταστρέφεται το οξυγόνο, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας για τα ψαράκια σας. Ρωτήστε μας για τα διάφορα βοηθητικά εργαλεία, τα οποία περιλαμβάνουν βούρτσες καθαρισμού, μερικές με μακριές λαβές και μαγνήτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *