Πως να αλλάξετε το φαγητό στον ενήλικο σκύλο σας

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε (ή να χρειαστείτε) να αλλάξετε το φαγητό του σκύλου σας :

Το κατοικίδιο ζώο σας έχει τροφική αλλεργία ή ευαισθησία

Το κατοικίδιο ζώο σας εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο ζωής

Το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να χάσει ή να πάρει βάρος

 Ο κτηνίατρός σας έχει συστήσει μια ειδική διατροφή για το κατοικίδιο ζώο σας

Θέλετε να δώσετε στο κατοικίδιο ζώο σας περισσότερη ποικιλία

Όποια και αν είναι η αιτία για αλλαγή,.. Η μετάβαση πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια, έμετο ή ακόμα και απώλεια όρεξης. Κατά τη μετάβαση σε μια νέα τροφή κατοικίδιων ζώων, το κάνετε αργά σε μια περίοδο περίπου 7-10 ημερών, αναμειγνύοντας μια αυξανόμενη ποσότητα νέου φαγητού με παλιό φαγητό κάθε μέρα:

Ξεκινήστε με 75% παλιά τροφή που αναμιγνύεται με 25% νέα τροφή για περίπου τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, αναμείξτε 50% παλιά με 50% νέα για περίπου τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, 75% νέα, 25% παλιά για περίπου τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, 100% νέα.

Ορισμένα κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι ευκολότερα στη μετάβαση από άλλα,. Ελέγξτε προσεκτικά το κατοικίδιο ζώο σας κατά τη διάρκεια της μετάβασης για να βεβαιωθείτε ότι παίρνει τη διατροφή που χρειάζεται. Εάν παρατηρήσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας αρνείται να φάει το νέο φαγητό ή εάν το κατοικίδιο ζώο σας αρχίσει να κάνει έμετο ή έχει διάρροια ή δυσκοιλιότητα, θα πρέπει να επιβραδύνετε το ρυθμό που αλλάζετε το φαγητό. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας

Λόγοι αλλαγής

Αλλεργίες τροφών για κατοικίδια

Τα κατοικίδια ζώα έχουν αλλεργίες και ευαισθησίες σε τροφιμα όπως και εμείς και μπορεί να είναι είτε περιβαλλοντικές είτε συναφείς με τα τρόφιμα. Μερικά κατοικίδια ζώα κάνουν καλύτερα με τρόφιμα χωρίς δημητριακά (grain free). Οι πιο κοινές τροφικές αλλεργίες περιλαμβάνουν το βόειο κρέας, τα γαλακτοκομικά, το σιτάρι και το κοτόπουλο.

Νέα Ζωή

Καθώς τα ζώα μεταβαίνουν από κουτάβια σε ενήλικα σκυλιά, οι διατροφικές ανάγκες τους αλλάζουν και μια δίαιτα λιγότερο πλούσια σε θερμίδες, πρωτεΐνες και λίπος είναι κατάλληλη(adult) . Η αλλαγή του κατοικίδιου σας σε μια φόρμουλα ενηλίκων μπορεί συνήθως να συμβεί σε ηλικία περίπου ενός έτους, αν και εξαρτάται από τη φυλή, το μέγεθος και το φύλο τους. Οι μικρότερες φυλές σκύλων τείνουν να φτάνουν στην ενηλικίωση πιο γρήγορα από τις μεγαλύτερες φυλές σκύλων.

Τα κατοικίδια ζώα που γερνούν και έχουν φθάσει στον ώριμο ενήλικο, ανώτερο ή γηριατρικό στάδιο της ζωής έχουν επίσης μοναδικές ανάγκες. Κατά μέσο όρο, τα σκυλιά θεωρούνται ηλικιωμένα μεταξύ έξι και δέκα ετών. Τα μεγαλόσωμα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν ηλικιωμένα ήδη από την ηλικία των έξι ετών.

Διαχείριση βάρους

Ενώ μπορεί να αποφευχθούν ορισμένες αιτίες αύξησης του σωματικού βάρους σε κατοικίδια ζώα (όπως η έλλειψη άσκησης ή η υπερβολική κατανάλωση τροφής), άλλα είναι μερικές φορές αναπόφευκτες. Τα ηλικιωμένα κατοικίδια ζώα, τα λιγότερο ενεργά κατοικίδια ζώα, τα κατοικίδια ζώα που έχουν στειρωθεί και τα θηλυκά κατοικίδια ζώα είναι πιο επιρρεπή στο να βάλουν βάρος Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το φαγητό στο κατοικίδιο σας σε μια φόρμουλα διαχείρισης βάρους για να συμβάλει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους (light, κλινικη ). Συμβουλευτείτε πάντοτε τον κτηνίατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *