ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ?

Πώς να κάνετε ένα πάρτι γενεθλίων για σκύλους

Είτε το κουτάβι σας πλησιάζει τα πρώτα του γενέθλια είτε ο ηλικιωμένος σκύλος σας πρόκειται να γιορτάσει τα 10 χρόνια που είναι μαζί σας, το να τιμήσετε το ορόσημό του με ένα πάρτι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να σας δείξουμε ότι νοιάζεστε.

Αν δεν έχετε ξανακάνει πάρτι για τον σκύλο σας, μην ανησυχείτε. Αυτός ο οδηγός είναι για εσάς. Θα δούμε πώς να οργανώσετε ένα πάρτι γενεθλίων σκύλου που είναι ασφαλές, διασκεδαστικό και γεμάτο γιορτές.

Επιλέγοντας το κατάλληλο πάρτι για τον σκύλο σας

Πριν φορέσετε το καπέλο για το πάρτι και κρεμάσετε τις σερπαντίνες, πρέπει να καθορίσετε ποιος τύπος πάρτι ταιριάζει καλύτερα στον σκύλο σας.

Κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις καθώς σχεδιάζετε τη μεγάλη μέρα:

Είναι ο σκύλος μου κοινωνικός;

Εάν ο σκύλος σας πάσχει από κοινωνικό άγχος ή αντιδραστικότητα, ένα πάρτι με πολλά άλλα σκυλιά, ένα νέο περιβάλλον ή πολλοί ανθρώπινοι φίλοι δεν θα είναι το σωστό. Αντίθετα, περιορίστε την ομάδα σε έναν μικρό αριθμό στενών φίλων σκύλων ή ανθρώπων που αλληλεπιδρούν καλά ή επικεντρωθείτε στο να περάσετε ποιοτικό χρόνο μόνο με τον σκύλο σας και την άμεση οικογένειά σας. Επίσης, σκεφτείτε να κάνετε το πάρτι στο σπίτι. Εάν, ωστόσο, ο σκύλος σας λατρεύει να κάνει παρέα με άλλα κουτάβια και ανθρώπους, περιορίστε τη λίστα των καλεσμένων σας σε αυτούς που μοιράζονται την αγάπη τους για την κοινωνικοποίηση. Ρωτήστε τους άλλους γονείς σκύλου εάν πιστεύουν ότι το κουτάβι τους θα απολαύσει μια ομαδική εκδήλωση. Στόχος είναι να γίνει η μέρα ευχάριστη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Πόσο χρονών είναι ο σκύλος μου; 

Εάν ο σκύλος σας είναι στην τρίτη ηλικία ή πλησιάζει, μπορεί να προτιμήσει ένα ήρεμο πάρτι στο σπίτι με πιο αργούς ρυθμούς δραστηριότητες. Εάν έχετε ένα κουτάβι, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο για τους εμβολιασμούς του για την ηλικία του, προτού προσκαλέσετε άλλους  εμβολιασμένους γούνινους επισκέπτες. Σκεφτείτε ποιες δραστηριότητες θα ήταν το καλύτερο για την ηλικία του σκύλου σας.

Τι απολαμβάνει ο σκύλος μου; 

Διαφορετικοί σκύλοι έχουν φυσικά διαφορετικά επίπεδα ενέργειας, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αυτό που τους αρέσει να κάνουν. Για τα ενεργητικά σκυλιά, μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες είναι μια καλή επιλογή. Για έναν σκύλο που προτιμά έναν πιο αργό ρυθμό, ο πολύς χρόνος που αφιερώνεται στο αγκάλιασμα και μια χαλαρή βόλτα μπορεί να είναι πιο ευχάριστος.

Τι εποχή του χρόνου είναι;

Εάν τα γενέθλια του σκύλου σας πέφτουν κατά τη διάρκεια της αιχμής της ζέστης του καλοκαιριού ή του κρύου του χειμώνα, σκεφτείτε την τοποθεσία σας και αξιολογήστε τις πιθανές καιρικές συνθήκες. Σε αυτά τα σενάρια, ένα πάρτι σε εσωτερικό χώρο μπορεί να είναι το καλύτερο. Λάβετε επίσης υπόψη τους ψύλλους και τα τσιμπούρια και υπενθυμίστε στους επισκέπτες ότι, για λόγους ασφαλείας, όλα τα κατοικίδια πρέπει να προστατεύονται από ψύλλους και κρότωνες.

Ποιοί είναι οι κανόνες?

Εάν σκοπεύετε να διοργανώσετε το πάρτι του κουταβιού σας έξω από το σπίτι σας, επιλέξτε μια τοποθεσία φιλική προς τους σκύλους που θα παρέχει ένα ασφαλές  περιβάλλον για όλους τους παρευρισκόμενους.

Προετοιμασία για το πάρτι γενεθλίων του σκύλου σας

Έχετε κάνει κράτηση για τον χώρο σας ή διακοσμήσατε το σπίτι ή την αυλή σας με πανό με θέμα τον σκύλο, αλλά τι άλλο πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστείτε για ένα πάρτι για σκύλους; Ελέγξτε τα ακόλουθα πριν φτάσουν οι καλεσμένοι:

Καλλωπισμός

Η περιποίηση θα βοηθήσει τον σκύλο σας να δείχνει τον καλύτερο εαυτό του στη μεγάλη του μέρα (και σε όλες αυτές τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα προκύψουν). Εκτός αυτού, η περιποίηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το δέρμα και το τρίχωμά τους είναι υγιή καθώς γιορτάζετε έναν ακόμη χρόνο της ζωής του σκύλου σας. Τίποτα δεν λέει “σ’αγαπώ” όσο φροντίζοντας για την υγεία και την ευτυχία τους.

Διαλέξτε το τέλειο ντύσιμο

Εάν το κουτάβι σας νιώθει άνετα με τα ρούχα και του αρέσει να ντύνεται, πάρτε ένα εορταστικό ρούχο γενεθλίων ή μια όμορφη μπαντάνα. Θυμηθείτε, τα κοστούμια ή τα ρούχα για κατοικίδια θα πρέπει να αφαιρούνται αμέσως μόλις ο σκύλος σας νιώθει άβολα και πάντα προτού ο σκύλος σας συστηθεί σε άλλα σκυλιά, καθώς μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

Επιλογή δραστηριοτήτων για το πάρτι γενεθλίων του σκύλου σας

Όταν επιλέγετε δραστηριότητες για το πάρτι γενεθλίων του σκύλου σας, εστιάστε στην ασφάλεια, την ηλικία και τον τρόπο ζωής του σκύλου σας και των καλεσμένων τους και, ως μπόνους, δραστηριότητες που μπορούν επίσης να ωφελήσουν τη σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία των κυνικών συμμετεχόντων. Εάν υπάρχουν άλλοι σκύλοι και άνθρωποι, θα θέλετε δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να δεθούν μαζί σας και τους καλεσμένους τους στο πάρτι. Επίσης, ενημερώστε τους γονείς των άλλων κουταβιών ποιες δραστηριότητες σκέφτεστε για να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος όλων είναι κατάλληλος για τις προγραμματισμένες ομαδικές δραστηριότητες και έτοιμος για την ημέρα.

Διαλέγοντας δώρα και τούρτα

Κανένα πάρτι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς δώρα γενεθλίων και τούρτα ή και λιχουδιές για τους καλεσμένους.

Υπάρχουν πολλά δώρα για σκύλους σχεδιασμένα ειδικά για τον εορτασμό των γενεθλίων του κουταβιού σας.

Προσπαθήστε να επιλέξετε δώρα που γνωρίζετε ότι ο σκύλος σας θα λατρέψει, αλλά θα προσφέρει επίσης πρόσθετα οφέλη ευεξίας. για παράδειγμα, πάρτε του ένα σκληρό παιχνίδι για μάσημα που θα τους βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν την ενέργειά τους σε εποικοδομητική χρήση. 

Για να κάνετε την ημέρα πιο διασκεδαστική για τους καλεσμένους σας, αγοράστε μερικά διάφανα γυάλινα βάζα και γεμίστε τα με διασκεδαστικά παιχνίδια, λιχουδιές και καλούδια. Αυτά τα βάζα θα προσθέσουν στην εορταστική εμφάνιση του πάρτι σας και θα δώσει στους καλεσμένους σας ένα υπέροχο αναμνηστικό. Για να διασφαλίσετε ότι οι λιχουδιές σας για πάρτι είναι ασφαλείς για όλους, μάθετε εάν κάποιο από τα σκυλιά στη λίστα προσκλήσεων σας έχει τροφικές ευαισθησίες ή αλλεργίες και βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια είναι κατάλληλα για το μέγεθος της ράτσας κάθε σκύλου